Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Hoger in Google

Je hebt een prachtige website maar toch blijven de bezoekers weg? Alleen je website online hebben is niet genoeg om gevonden te worden. Bij Waves Media helpen we je aan een strategisch zoekmachine optimalisatie plan om er voor te zorgen dat je website beter bezocht wordt. Succes begint met een goed SEO plan!

Waarom SEO?

Bij 93% van de internet gebruikers is de zoekmachine het startpunt van hun internet ervaring

75% van de internet gebruikers scrolt nooit verder dan de 1e pagina in de zoekresultaten

91% van de internet gebruikers maakt gebruik van zoekmachines

Zoekwoorden onderzoek

Waar zoekt je doelgroep naar

Om tot een goede zoekmachine optimalisatie te komen is het belangrijk om eerst te bekijken hoe je doelgroep te bereiken is. Daarbij is het van groot belang om de juiste zoekwoorden te vinden jouw doelgroep gebruiken. Door goed na te denken over de zoektermen die zij gebruiken kan de website zo worden ingericht dat je website steeds hoger verschijnt wanneer deze zoekwoorden in Google worden gebruikt.

Het zoekwoorden onderzoek is de eerste stap in een sterke en effectieve SEO strategie.

Volg een plan

Strategisch richting kiezen

Wanneer de zoekwoorden zijn gekozen kan de richting van de SEO strategie worden gekozen. Bij korte zoekwoorden zal er hevige concurrentie zijn, daarom is het vaak slimmer om een strategie te volgen dat zich richt op specifiekere zoekwoorden of zinnen.

Shortail & Longtail zoekwoorden

Bij shortail zoekwoorden zoals bijvoorbeeld “bank” verschijnen er enorm veel resultaten op Google. Een SEO strategie gericht op shorttail zoekwoorden levert dan ook weinig op omdat de concurrentie moordend is. Door zoekwoorden longtail te maken is de kans op resultaten vele malen groter.

In plaats van het woord “bank” kan bijvoorbeeld beter gekozen worden voor “bruine hoekbank”. Op deze zoekwoorden ligt het zoekvolume lager en de beoogde doelgroep vindt precies waar hij/zij naar zocht. En dat vergroot weer de kans op conversie. Bij een succesvolle SEO strategie moeten de teksten op uw website worden geoptimaliseerd aan de hand van de gekozen zoekwoorden.

Belangrijk om te weten is dat een succesvolle strategie niet eenmalig is. De concurrentie zit niet stil en jij zou dat ook niet moeten doen. Wij staan je bij en geven advies over hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je kunt er voor kiezen zelf de teksten te schrijven en alles bij te houden maar je kunt dit natuurlijk ook volledig aan ons over laten.

1

Inventarisatie

2

Zoekwoorden onderzoek

3

Strategie

4

Content

5

Optimalisatie

Laat je horen

Content is king

Zonder content zal je website nooit hoger in de ranglijsten komen. Content is king, zo simpel is het. Goed geschreven content helpt je goed op weg. Maar goede content is ook lastig om te schrijven. Je moet echt de diepte in gaan om lezers in deze tijden nog te kunnen boeien.

Content komt in vele vormen: tekst, illustraties & video bijvoorbeeld. De laatst genoemde neemt een steeds prominentere rol in online. Door overvloed van data wordt onze concentratie steeds minder. Met video kun je in een korte tijd een hoop vertellen zonder dat een bezoeker afdwaalt. We helpen je graag op weg met je content.

Analyse

Meten is weten

Nu de website SEO geoptimaliseerd is zullen de bezoekersaantallen stijgen. Met deze stijging komt ook belangrijke informatie vrij. Zo kunnen we bijhouden hoeveel de bezoekersaantallen stijgen ten opzichte van voor de optimalisatie. Maar ook kunnen we zien welke pagina’s en zoektermen het meeste resultaat opleveren en welke nog verbeterd moeten worden.

Door middel van onze maandelijkse rapportage weet je precies hoe het ervoor staat en wat er op je website gebeurd.

Vraag nu een geheel vrijblijvende offerte aan

Om aan een SEO campagne te beginnen gaan we graag eerst met je in gesprek om de huidige situatie te bespreken. Aan de hand van het gesprek zullen wij een vrijblijvende offerte opstellen.