Skip links

Lead campagne voor online nieuwsbrief format NPO Bundel

NPO kwam via een tussenpartij bij ons om een volledige lead campagne van A tot Z voor ze op te tuigen. Het doel van de campagne was om te onderzoeken of er genoeg animo was voor een nieuw format van een online nieuwsbrief, NPO Bundel.

Omdat het om een onderzoek ging dat los moest staan van NPO 2 moest alles nieuw worden opgezet. Zo hebben we de volgende zaken voor dit project gerealiseerd om het onderzoek te kunnen uitvoeren:

  • Logo voor NPO Bundel
  • Opzetten advertentieaccount & doelgroepen
  • Installatie Tracking pixel
  • Opmaak advertenties
  • Landingspagina
  • Website banner
  • Nieuwsbrief mockup

Splitsen van doelgroepen

Om te kunnen onderzoeken binnen welke doelgroepen er interesse zou zijn voor de NPO Bundel nieuwsbrief, maakten we vier advertentiesets aan met daarin de doelgroepen. Deze draaiden gedurende de periode naast elkaar zodat het duidelijk zichtbaar zou zijn waar binnen welke doelgroep de meeste interesse vandaan kwam.

Iedere doelgroep moest wel een bepaalde target inschrijvingen halen om het onderzoek representatief te kunnen noemen en conclusies te kunnen trekken. Iedere doelgroep behaalde zijn target binnen de van te voren bepaalde budgetten. Helaas mogen we verder niet veel informatie delen over de uiteindelijke resultaten van de campagne.

Advertentievoorbeeld NPO Bundel
Online nieuwsbrief NPO

Landingspagina

Voor dit project hebben we een landingspagina gemaakt waarbij het duidelijk moest zijn dat het om een inschrijving voor een online nieuwsbrief zou gaan. De lead capture vond plaats op de landingspagina in plaats van de mogelijkheden binnen Facebook zelf. Na inschrijving werden de inschrijvers naar een bevestigingspagina doorgestuurd met een bericht aan de inschrijvers dat het om een test/onderzoek ging.

Inschrijvers konden er vervolgens voor kiezen of zij ingeschreven wilden blijven voor als de nieuwsbrief daadwerkelijk gelanceerd ging worden. Of dat zij dit niet wilden waarna de persoonlijke gegevens verwijderd zouden worden.

Gerelateerde cases

Wij maken gebruik van analytische cookies om je de beste ervaring op onze website te kunnen bieden.